----Symaskiner----Hemslöjden i Lidköping--------------------

Sax och symaskin är de viktigaste verktygen för mig. Jag sydde på mormors fina trampmaskin som liten och den sydde fina raksömsstygn.

Jag sparade och sparade och kunde med hjälp av ett arv köpa en grön Husqvarna med en massa mönstersömmar när jag var 13 år. Tala om lycka. Sedan dess har jag slitit ut flera maskiner.

Tiderna ändras. På mormors tid fanns bara raksöm, som funkade bra till vävda stumma tyger.

Idag behöver vi flera sömmar eftersom vi har så varierande tyger som t.ex. elastiska, tunna och tjocka.


Hur ska man veta vilken maskin man skall välja? Det finna inget enkelt svar på detta, men det minst ekonomiska du kan göra är att köpa en riktigt billig maskin där du inte kan få bra stygn och som inte orkar mata fram tyget korrekt.

 


Några råd till Dig när du kommer till mig och skall köpa en Janome Symaskin.

Berätta vad du vill ha ut av maskinen., vad du förväntar dig av den. Var inte rädd för att prova och ställa frågor.

Vi har nu sålt Janome symaskiner i 25 år och det är nästan aldrig något problem. Skulle något problem uppstå så löser vi det omgående genom vår 5-åriga fabriksgaranti där både material och arbete ingår.

Tips:

Det finns Janomemaskiner i 2000:- klassen för dig som vill ha en extra maskin eller som tycker att symaskin är något nödvändigt ont. Du tycker att det är tråkigt att sy, men man måste laga ibland. Köp den, du kommer att kunna sy bra med den, men tycker fortfarande att det är tråkigt.

Små elektroniska maskiner i 5-8tusenkronorsklassen. Lätta att flytta undan, lätta att ställa in och klarar att sy över tjocka kanter. Tvivlar du på om du kan och den är värd priset? Köp en sådan. Du kommer att upptäcka att det är så kul att sy och vad bra du är på det.

 

Lite större maskiner. Syr du kläder mm där det behövs mera plats för objektet. Köp en sådan. Där kan du utveckla dina intressen.

 

De maskiner som är från 20.000:-klassen och uppåt. Du har hur mycket möjligheter som helst, de syr snabbt, du kan få 9 mm breda stygn, men du kan även byta ut stygnplåt och pressarfot och uppnå samma fina raksöm som på mormors trampsymaskin.

Tänk så mycket kul du kan ha med din symaskin i många år framöver.

Kostar mycket pengar, ja det gör ju en motorcykel, häst eller andra hobbys också.

Det viktiga är att du får utbildning i att använda din symaskin. Det får du hos Hemslöjden i Lidköping + 5 års garanti på maskinen.


Jag önskar dig riktigt mycket lycka med din nya maskin oavsett vilken du köper. Det är alltid Du som har rätt det vet Du!

Kerstin

 

 

Copyright Hemslöjden i Lidköping. All rights reserved.